Mistä saa hehkulamppuja

Hehkulamppuja saa kaupoista edelleen – vain eri nimellä – YLE

Hehkulamppuja saa kaupoista edelleen – vain eri nimellä | Yle Uutiset

Hehkulamput. Meiltä saa vielä tuttuja perinteisiä hehkulamppuja. Hehkulamppuja löytyy valikoimastamme niin kirkaspintaisia, kuin myös mattapintaisia.

Laivalamput tai vasaralamput on tehty kestämään vaativia olosuhteita. Myös niiden käyttöikä on hehkulamppua pidempi.

Hehkulamput netistä | Valomaja.fi

Perinteinen hehkulamppu on toiminut valaisinten valonlähteenä jo yli 200 vuoden ajan. Vuosikymmenien aikana ne ovat kehittyneet entistä tehokkaammiksi ja …

Hehkulamput ja erikoislamput – K-Rauta

Hehkulamput ja erikoislamput | Hehkulamppu – K-Rauta

Olen tilannut uuden salasanan, mutta en saa sähköpostia … Sanomme näitä hehkulamppuja usein erikoislampuiksi, koska ne sopivat esimerkiksi uuniin, …

Perinteinen hehkulamppu on paras vaihtoehto valaistukseen monissa tilanteissa. K-Raudasta hehkulamput esimerkiksi jääkaappeihin, uuneihin kuin kattokruunuihin.

Hehkulamput | Osta Clas Ohlsonilta

Hehkulamppu kirkas lasi 25 W E27 230 V. Värilämpötila 2900K. 60×105 mm. Isommat erät 0,75 €. 0,85 €. Tuotteen paino: 0,05 kg.

E27 – Hehkulamput

E27 kantaiset hehkulamput

Talon muissa valaisimissa vielä olevat hehkulamput ovat sekä kestäneet pidempään, … Eipä niitä kohta saa mistään, koska meppejä vietiin kuin litran mittaa …

Tavallisia, vahvistettuja ja pienikupuisia hehkulamppuja E27 kannalla.

Mistä voi tilata hehkulamppuja? Menee hermot noihin … – Vauva

Hehkulamppuja saa edelleen täältä: “Soittoja tulee ympäri Suomen” – varasto tyhjenee vuoden vaihteessa … Mauri Ahopellon hehkulamput ovat käymässä vähiin.

Hehkulamppuja saa edelleen täältä: “Soittoja tulee ympäri …

Hehkulamppuja saa edelleen täältä: “Soittoja tulee ympäri Suomen” – varasto tyhjenee vuoden vaihteessa – Lukemisto – Maaseudun Tulevaisuus

Mistä tiedän, onko hehkulampun valo sävyltään lämmin vai kylmä? Nykyään valon väri mitataan kelvineinä (K). Steariinikynttilän valon väri on noin 1000 K, kun …

“Hiljattain myin 400 lampun erän Ruotsiin”, kauppias Mauri Ahopelto sanoo.

Osta Hehkulamppu & polttimo edullisesti netistä – Kodin1.com

ei saa saksastakaan tavallisia hehkulamppuja enää. lämpöpalloja saa, joissa on mattapinta … Ei ole missään myynnissä 60w hehkulamppuja, mutta 60W löytyy.

Osta Kodin1.com:sta laadukkaat Hehkulamppu & polttimo edullisesti – Hinnat alk. 8.5 €. Hehkulamppu & polttimo laajasta valikoimasta monesta eri tyylistä ja mallista. Turvallista verkkokauppaostamista 14 päivän palautusoikeudella.

Onko myynnissä missään 60 w hehkulamppuja

Onko myynnissä missään 60 w hehkulamppuja – – Suomi24 Keskustelut

Lamput loistavat entistä kirkkaammin Vaikka hehkulamppujen aikakausi alkaa olemaan jo ohi, valaisee vuonna 1901 sytytetty hehkulamppu Livermoren paloaseman …

Olen etsiskellyt 60 W hehkulamppuja. ¤0 W löytyy, samoin 75 w, muttei 60w. Ja Pääkaupunkiseudusta on kyse.

Lamput | Karkkainen.com verkkokauppa

Lamput loistavat entistä kirkkaammin

Vaikka hehkulamppujen aikakausi alkaa olemaan jo ohi, valaisee vuonna 1901 sytytetty hehkulamppu Livermoren paloaseman katossa yhä. Lamppujen kehitys pysyi pitkään hehkulamppujen maailmassa, kunnes valaistukselta alettiin vaatia suurempaa energiatehokkuutta.

Nykyään lamppujen kirjo on laaja. Kuluttajille on tarjolla yhä perinteisiä hehkulamppuja, mutta led-lamppujen valtakausi on alkanut toden teolla. Lähes kaikkiin lamppumalleihin on saatavana jo led-valo.

Led-lamput säästävät energiaa
Led-lamput antavat valaistuksen suunnittelulle ja toteutukselle aivan uudenlaisia ulottuvuuksia. Useat led-lamput ovat himmennettäviä, eli samalla lampulla voi valaista tarkkuutta vaativat työskentelytilat tai käyttää sitä himmeänä tunnelman luomiseen.

Led-lamput kuluttavat energiaa huomattavasti vähemmän kuin muut lamput. Niiden käyttöikä on jopa 25 vuotta, jonka aikana laadukkaan lampun pitää kestää ainakin 50 000 sytytyskertaa. Pitkän käyttöikänsä ja vähäisen energiankulutuksensa ansiosta led-lamppu tulee kuluttajalle ajan myötä edullisimmaksi vaihtoehdoksi, vaikka lampun hinta on hiukan muita kalliimpi.

Led-lampuissa valon määrä ilmoitetaan lumen-arvolla (lm). Wattimäärää eli sähkönkulutuksen määrä ei enää kerro valon määrästä vaan ainoastaan sähkön kulutuksesta. Toinen kuluttajalle merkittävä lukema on kelvin (K) eli valon värilämpötila. Mitä korkeampi kelvin-arvo on, sitä kylmempi ja sinisempi on lampun valon väri.

Pian historiaan jäävät lamput
Loistelamput, halogeenit sekä hehkulamput ovat jäämässä pois markkinoilta suuren energiankulutuksensa takia. Led-valojen kehittyminen on osaltaan alkanutkin jo syrjäyttämään kyseisiä lamppuja.

Loistelamput ovat käytössä erittäin pitkäikäisiä, joten niiden vaihtaminen led-valoputkiin ei ole järkevää, mikäli ne ovat vielä toimivia. Loisteputken valo on tehokas, eikä se häviä led-lampulle valon tuottamisessa. Halogeenilaput ovat puolestaan osittain jo kiellettyjen lamppujen listalla, sillä niiden energiankulutus led-lamppuihin nähden on korkea. Halogeenilamput rikkoutuvat myös verrattain herkästi tärähdyksestä silloin, kun ne ovat päällä.

Perinteinen hehkulamppu on joidenkin mielestä se ainoa oikea lamppu, joten uutiset hehkulamppujen kieltämisestä aiheutti moneen kauppaan ryntäyksen lamppuosastoille. Hehkulamput ovat edullisia led-lamppuihin verrattuna mutta suhteellisen lyhyt ikäisiä ja kuluttavat runsaasti energiaa. Moni hehkulamppujen kannattaja siirtyi energiansäästölamppujen käyttäjäksi, mutta niiden teho, valon väri sekä hidas syttyvyys ovat jättäneet energiansäästölamput osittain jo kauppojen hyllyille. Energiansäästölamput ovat hehkulamppuihin verrattuna toki parempi vaihtoehto energiankulutusta tarkasteltaessa.

Lamppujen kierrätys on ekoteko
Markkinoilla on monenlaisia lamppuja, joten jokaisen kuluttajan tulisi huolehtia myös asianmukaisesta kierrätyksestä, sillä useat lamput sisältävät ympäristömyrkkyjä. Halogeenit sekä hehkulamput kuuluvat sekajätteeseen, mutta muut lamput tulee toimittaa erillisiin keräyspisteisiin. Lampputieto.fi antaa kuluttajalle hyvän tietopaketin eri lampuista sekä niiden kierrättämisestä.

Kaikki edellä mainitut lamput on yhä saatavana Kärkkäisen verkkokaupasta, joten syksyn pimeneviin iltoihin on hyvä käydä tilaamassa tehokasta tai tunnelmallista valoa.

Keywords: mistä saa hehkulamppuja